18. 6. 2015

Pokusy: water crystals

Water crystals (water beads, water pearls, water jelly balls, water- čokoľvek, čo je bucľaté) som objavil, keď som sa zadíval na dožívajúci osviežovač vzduchu, kt.niekoľko mesiacov kapituloval v kúpeľni. Keď som doň dolial vodu, guličky superabsorbujúceho polyméru nabobtnali, keď som zabudol, postupne scvrkávali a bolo počuť tichučký nárek "piť, piiť". Rozmýšľal som, na čo by šli použiť a zároveň som ich hľadal na ebayi (všetko je na ebayi).

Predávajú sa v stovkách za pár centov (do 2€), rôzne farby, pod rôznymi názvami (viď úvod) a funkciami- zavlažovanie rastlín, dekorácie stolov, napájanie zvierat, "hračky na cvičenie zmyslov", kŕmenie detí (just kidding).
Prvé momenty boli moje zmysly naozaj fascinované, k akému až dochádza po zavlažení nabobtnaniu. Stačí 4-5 hodín, nemusí byť odporúčaná noc, aby sa guličky zväčšili cca 50 násobne, stali sa neodolateľne pružné a klzké ako slimáky z ´Pretty Woman´ (svině klouzavý!). Po pritlačení sa DAJÚ rozpučiť- antistress! :)

Ebay objednávka přišla za 10 dní, z Číny /Slovenská pošta, choď sa hanbiť/

Rastú! (zábava v práci) :

A v čom bude spočívať geniálne DIY? Nasypem si ich v stovkách do lavóra, nechám napučať, ponorím nohy, nalejem drink- masážna pohoda na balkóne.

UPDATE: 1.várka (ešte dorazia zelené a tyrkysové). Na dotyk nohou- masážne žúžo